De romeinen wisten er alles van; zij namen kleine kastanje tuinhout boompjes mee op hun reis naar het noorden om ook daar in de toekomst de kwaliteiten van de Tamme Kastanje te kunnen gaan gebruiken. In productie bossen worden de Tamme Kastanjes geplant om na een jaar of 10-15 op de "Hak" te worden gezet. Vandaar dat er in Duitsland, Frankrijk en Engeland! nog zoveel van dit traditioneel geworden hakhoutcultuur is over gebleven.
De stam is minder goed bruikbaar door het losschalig zijn en is hierdoor niet goed bruikbaar, vandaar dat men deze knot (op de hak zet) en de daaruit komende takken als hakhout gebruiken. Deze takken worden gesoorteerd op dikte en lengte en hierbij worden de meest geschikte voor lange palen er eerst uit gesorteerd en de rest verwerkt tot kastanje tuinhout korte palen en hekwerken.
Zoals al gemeld is het verhandelde Tamme Kastanje / kastanje tuinhout allemaal afkomstig uit een productiebos waar de khakcultuur wordt toegepast.. Er hoeft geen oerbos gekapt te worden of telkens nieuwe bos aangelegd te worden. Het verkregen kastanje tuinhout heeft een duurzaamheidsklasse II. Hierdoor is verduurzaming met belastende impregneer producten of energie gebruikende processen overbodig!!
Oktober is de maand om de vrucht van de Tamme Kastanjes te zoeken. Een van de oudste, makkelijkst te verzamelen, goedkoopste en ooit meest algemene voedingsmiddelen. Voor meer informatie =>
Tamme Kastanje / kastanje tuinhoutis verkrijgbaar bij Hiro Natuurlijk Wonen. Hier liggen de gangbare maten kastanje tuinhoutop voorraad. Ook voor de Hovenier, stichting of gemeenten is dit het juiste adres voor de bollenstreek, Kennemerland en verre omgeving.